SPM 2011 : Pelajar Gred Cemerlang Matematik Tambahan

Assalamu’alaikum dan selamat sejahtera,

Berikut merupakan pelajar Maktab Sabah yang mendapat gred cemerlang (A+, A dan A-) bagi subjek Matematik Tambahan dalam peperiksaan SPM 2011 :

Pelajar mendapat gred A+ :

1.    EZZA DIANA UMAR SARIM (5M)

2.    MOHD. KHAIRULANWAR RIZALMAN (5M)

3.    SHAZLEEN SHAFINAZ AHMAD (5M)

Pelajar mendapat gred A :

1.    MOHD. RADZIQ ALIAS (5M)

Pelajar mendapat gred A- :

1.    ANDI NAJLA SYAHIRAH RIDWAN (5M)

2.    DAENG MOHAMAD EDHAM MOKHTAR (5M)

3.    MAS ADILAH MAHAMOOD AHAMAD (5M)

4.    MERLELA MADSAH (5M)

5.    WAN AIMI NADIRAH ABDUL RAHIM (5M)

6.    ABD. KHAREEZ KASBULAH (5A)

7.    NABIHAH NISSANTO (5A)

8.    NOOR KASUMAHDIWI PARSAT (5A)

9.    SULIZA MUKTAR (5A)

10.  WAN NUR IZZIE WAN RUSLIM (5A)

Tahniah diucapkan kepada yang cemerlang, yang lulus dan telah berusaha untuk lulus subjek ini. Juga ucapan tahniah kepada 5 Makmur 2011 yang telah lulus 100% bagi subjek Matetmatik Tambahan dalam SPM 2011. Semoga kejayaan anda semua menjadi inspirasi kepada calon SPM 2012 Maktab Sabah untuk mengukir kegemilangan🙂.

Posted on March 21, 2012, in Matematik Tambahan. Bookmark the permalink. 3 Comments.

  1. izzie ruslim :D

    assalam.
    cikgu, baru jak sy perasan yg cikgu ada buat post ni. itu pun sbb kbetulan nmpak adik buat homework sambil tgk website cikgu🙂 trima kasih taw cikgu sbb psal cikgu laa first time dlm hidup sy dpt A- in add maths. mmg sy nda sangka pn sy boleh dpt result mcm tu. even ibu sy pun blk2 ckp yg cikgu prcaya sy blh dpt A in add maths. even though sy dpt A- jak, sy bersyukurr sgt2~ terima kasih banyak2 taw cikgu? berkati segala ilmu yg cikgu tlah ajar pada kami batch ’11 n ampunkan dosa2 kami.😀

    p/s cikgu mungkin nnt sy buat program foundation in science & tech (engineering) di UniKL. rsanya cikgu, sy layak ka ambil bidang ni? >.< lpas tu kan cikgu, bhgn add maths mna yg plg kna tekankan? i feel like i have to study balik laa add maths ni sblum msuk UniKL. x)

    • Salam, Izzie🙂

      Terlebih dahulu tahniah di atas keputusan SPM yang lalu dan tahniah juga kerana sudah mendapat tawaran di UniKL.

      UniKL ni sebuah institut pengajian yang semakin ke hadapan di negara kita. Kira beruntunglah kalau mendapat tawaran di sana.

      Tentang bidang kejuruteraan, kalau minat ada, boleh ambil saja bidang tu. Tapi kalau nda minat, agak berisiko sedikit. Pada peringkat universiti, kita perlu minat dalam bidang yang kita ceburi, kerana besar kemungkinan bidang yang diceburi itulah nanti yang akan menjadi kerjaya kita seumur hidup.

      Untuk bidang kejuruteraan, bahagian kalkulus dalam add maths adalah penting, terutamanya yang melibatkan differentiation dan integration. Cikgu pernah menjadi tutor sambilan bagi kedua-dua topik ini untuk pelajar-pelajar kejuruteraan di UMS awal tahun 2000 dulu. Pendek kata, penguasaan matematik memang penting bidang kejuruteraan. Elok jugalah buat ulang kaji add maths sepintas lalu sebelum buat foundation, matrikulasi atau pun asasi.

      Cikgu doakan Izzie gembira dan berjaya dalam apa jua bidang yang Izzie ceburi🙂

      • izzie ruslim :)

        waa kalkulus cikgu? hahha topic “favourite” kami semua tu cikgu~ xD rasanya mmg kna refresh blk laa semula terutamanya kalkulus. insya-allah saya akan buat yang terbaik. sekali lagi, terima kasih bnyk2 ya cikgu! :DDDDDD

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: