4 Makmur & 4 Aman : Tugasan Bab Functions

Assalamu’alaikum dan selamat sejahtera,

Sila muat turun tugasan bab functions di bawah.  Bahagian kertas 1 dibuat di kertas soalan manakala bahagian kertas 2 dibuat di kertas bersaiz A4.  Tugasan ini perlu dihantar pada 9 Februari 2011.

Jangan ragu-ragu untuk bertanya sekiranya terdapat kesulitan dalam menyelesaikan tugasan.  Terima kasih🙂

Tugasan : FUNCTIONS.

[Home]

Posted on January 27, 2011, in Matematik Tambahan. Bookmark the permalink. 22 Comments.

  1. assalammualaikum ckgu….sya dri 4 aman..sya nak tnya ckgu…soalan bab function tu paper 1 =15 question and paper 2 = 1 question kan?? and yg paper 1 tu maw buat jln kerja dia lg ka?? atau bg jwpn shaja??

    • Wa’alaikum salam, Puteri. Semua langkah penyelesaian perlu ditunjukkan agar semakan mudah dibuat jika berlaku kesilapan. Penyelesaian kertas 1 ditunjukkan pada ruang yang disediakan pada kertas soalan manakala penyelesaian untuk kertas 2 dibuat di kertas bersaiz A4🙂

  2. Askum cikgu, yg Bahagian 1 tue bleh ka kalu sya print out 1 quest 1 page?

    • Wasalam. Walaupun tiada masalah, tetapi cikgu sarankan biasakan menjawab pada ruang yang disediakan kerana begitulah format SPM nanti. Ruang yang disediakan sebenarnya memadai untuk menulis jawapan🙂

  3. ok..thanx cikgu!🙂

  4. Greetings teacher, I’m Fret. from class 4Makmur. I would like to ask teacher about our homework; Functions. I’m totally stuck on question 4 and 12. Question 15(b) on the other hand, I just got no explanation, but I did answered it.
    I hope you would explain to me.

    • Dear Freteldy, please refer to Ingin Bertanya page in this blog to download the solution for the questions concerned. Please do not hesitate to ask if you don’t understand the solution🙂

      • Thanks teacher, I’ve already downloaded it and it was helpful. Though there are some parts I didn’t quite catch but it will do. I’ll go ask my brother and sister, and my friends.

  5. Selamat Sejahtera Cikgu …ermm…perlu kah saya print smua kerja ini? dan bole ka kalau saya menyalin sahaja smua kerja2 ini?

    • Selamat sejahtera Brian. Tiada masalah untuk menyalin sahaja, tetapi print terus lagi jimat masa. Sekiranya ada masalah printer atau tiada printer di rumah, boleh berbincang dengan cikgu bagaimana mengatasi masalah ini sebagaimana yang dilakukan oleh sebahagian kecil pelajar-pelajar senior terdahulu yang tidak mempunyai printer🙂

  6. Terima kasih cikgu .. Saya sememangnya tiada printer di rumah .. Jadi saya hanya dapat menyalin sahaja kerja yang diberikan oleh cikgu ..

    • Okey. Untuk tugasan berikutnya nanti, Brian jumpa cikgu dan cikgu akan berikan satu salinan. Jadi tidak payah menyalin lagi🙂

  7. Baik Lah Cikgu ..Terima Kasih .. hehe ..

  8. salam lg ckgu..sorie klu sya ni bnyk tnya..hmm..ckgu just nk pstikan..soaln no 6(b) ada pngiraan ka ckgu?? sbb…mngikut cra cousin sya..soalan 6(b) tu x perlu pngiraan..betulka ckgu?? arap ckgu bole bntu..:)

    • Wasalam, Puteri🙂. Soalan 6(a) dan 6(b) tidak memerlukan langkah pengiraan. Ia hanya menguji sejauh mana kita dapat mengeluarkan maklumat daripada gambar rajah yang diberi. Jawapan sudah ada pada gambar rajah🙂.

  9. trima kasih ckgu…:)

  10. Salam cikgu..eermm.. perlu ka saya menyalin bahagian answer itu?

  11. cikgu,boleh ke sy dload pnyllesaian yg cikgu berikan kpd nabilah dan fret??ini kerana sy juga mghadapi msalah dlam menjawab soalan2 tersebut…….🙂

  12. salam cikgu,sy dari klea 4a..sy nk tny knp soaln 15b tidak tukarkan x kpd 0? bknkah spttnya x itu dtkrkan kpd 0 dan 5?

    • Wasalam, Atiqah. Nilai x ditukar kepada nilai m yang diperoleh daripada bahagian (a) dan ditukar juga kepada 5 seperti yang ditunjukkan dalam gambar rajah. Gambar rajah menunjukkan x tidak mengambil nilai sifar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: