4 Makmur : Keputusan Matematik Tambahan 4M

Assalamu’alaikum dan selamat sejahtera,

Berikut merupakan pelajar-pelajar 4 Makmur yang berjaya mendapat 30 markah ke atas bagi subjek Matematik Tambahan dalam peperiksaan yang baru lalu.  Markah yang ditunjukkan adalah untuk wajaran 80% sahaja.  Tambahan 20% daripada prestasi penghantaran buku-buku latihan belum diambil kira.

1.  Mas Adilah  (61/90)

2.  Wan Aimi Nadirah  (60/90)

3.  Mohd. Khairulanwar  (56/90)

4.  Shazleen Shafinaz  (52/90)

5.  Mohd. Sophian  (51/90)

6.  Ezza Dianna  (45/90)

7.  Jefferson Jerry     dan     Sheikh Mohd. Ashrawi  (43/90)

8.  Joshua Ho     dan     Merlela  (37/90)

9.  Andi Najla Syahirah     dan     Fazuliana  (32/90)

Tahniah kepada yang berjaya.  Walau bagaimanapun, secara keseluruhannya keputusan kali ini kurang memberansangkan.  Sedikit sebanyak keputusan menunjukkan sejauh mana keberkesanan cara pembelajaran yang diamalkan selama ini.  Yang jelas, usaha perlu diperbaiki dan dipertingkatkan untuk mencapai keputusan yang lebih baik.

Cikgu akan mengulas dengan lebih terperinci pada kelas kita yang akan datang.  4 Makmur perlu bangun dan terus berjuang.

[Home]

Advertisements

Posted on May 21, 2010, in Matematik Tambahan. Bookmark the permalink. 3 Comments.

 1. Salam Cikgu..

  Cikgu, bole ka cikgu bagi kmi test setiap bulan? Ini supaya kami tidak lupa apa yg kmi telah study selama ne. Tapi , assgment ckigu tetap bg la. At least kmi sbgai student dpt sharpen skill kmi and sentiasa bersedia untuk hadapi any exam.
  Tapi tu cuma pendapat saya cikgu. Hehe.

  Tq Teacher…

  • Wa’alaikum salam. Terdapat pro dan kontra dalam mengadakan ujian setiap bulan. Cara mengingat dan sharpen maths skill juga bukan melalui ujian bulanan semata-mata.

   Sebahagian pelajar juga tidak bersungguh-sungguh ketika ujian bulanan kerana menganggap ianya tidak penting dan tidak menentukan kedudukan dalam kelas. Maka mereka tak belajar untuk ujian bulanan. Namun tidak dinafikan memang ada segelintir pelajar yang bersungguh-sungguh menghadapi ujian bulanan. Ini pengalaman cikgu terhadap pelajar-pelajar tahun terdahulu.

   InsyaAllah, cadangan dipertimbangkan dan akan dilaksana jika ada tanda-tanda SEMUA pelajar 4 Makmur mengambil serius terhadap ujian bulanan. Cikgu juga mengharap akan lebih ramai pelajar mengambil serius terhadap tugasan yang diberi pada setiap hujung bab selama ini … tanpa menyalin dari kawan semata-mata dan meninggalkan mana-mana soalan yang tidak faham.

   Terima kasih atas cadangan 🙂

 2. Baikla Cikgu. Thanks for the reply btw 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: